x تبلیغات
آکادمی تخصصی آموزش عمران

مصالح پای کار چیست؟

 

مصالح پای کار، به مصالحی اطلاق می شود که برای اجرای موضوع پیمان، مورد نیاز باشد و در کار نصب شود و با توجه به اسناد و مدارک پیمان به ویژه برنامه زمانبندی اجرای کار و مشخصات فنی، توسط پیمانکار تهیه و در محل یا محل هایی که در طرح جانمایی تجهیز کارگاه به عنوان انبار کارگاه یا محل انباشت مصالح تعیین گردیده به شکلی انبار شود که قابل بازرسی، اندازه گیری یا شمارش باشد.

نکته پر اهمیتی که در ابتدا برداشت می شود، این است که مصالح بایستی با مشخصات فنی پروژه تطابق داشته و برای اجرای موضوع پیمان تهیه گردد، برای مثال اگر کلیه میلگردهای پروژه از نوع A2 در نظر گرفته شده، در صورتی که پیمانکار میلگرد A3 را وارد پروژه نماید و درخواست پرداخت به صورت مصالح پای کار نماید،‌ این موضوع نبایستی مورد قبول دستگاه نظارت مقیم، مشاور و کارفرما قرار گیرد.

هنگام تهیه صورت وضعیت موقت، مصالح پایکار اندازه گیری و با مهندس ناظر یا نظارت فنی کارگاهی، صورتجلسه میشود و همچنین برای بالاتر بردن و افزایش قدرت مالی پیمانکار، 70 درصد بهای مصالح پایکار و همچنین هزینه حمل بدون اعمال ضریب 0/7 ( برای مصالحی که مشمول هزینه حمل مازاد میشوند) و با اعمال ضرایب منطقه ای، بالاسری و پیشنهادی جزء پیمانکار، در صورت وضعیتها محاسبه خواهد شد.

در آخرین صورت وضعیت موقت پس از تحویل موقت و صورت وضعیت قطعی یا نهایی، به هیچ عنوان نباید هیچ نوع مصالح پایکاری در صورت وضعیت منظور شود، مصالح مازاد بر مصرف که در پروژه و کارگاه باقی می ماند، متعلق به پیمانکار است، باید توسط پیمانکار از کارگاه خارج شود.

مصالح پای‌کار در قراردادهای سرجمع تفاوتی با قراردادهای فهرست بهایی ندارد و طبق دستورالعمل و پیوست‌های فهرست‌بهای منظم با آن برخورد می‌شود. مصالح پای‌کار کارهای مازاد نیز هیچ تفاوتی با دیگر مصالح پای‌کار ندارد. تمامی مستنداتی که برای اعمال ضرایب نیاز است، فهرست‌بها و متن قراردادهای تیپ سرجمع است.

برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.

لایحه ضرر و زیان پیمانکار چیست؟

 

نمونه لایحه ضرر و زیان پیمانکار در انواع پروژه های عمرانی به منظور شناسایی، ارزیابی و کنترل ریسک‌ ها و مشکلات محتمل در طول اجرای پروژه ارائه می شود و با هدف بهینه سازی مدیریت و کاهش زمان و هزینه های احتمالی ناشی از زیان در پروژه ها تهیه  گردد. برای ارزیابی آن نیز ابتدا شناسایی تمامی عواملی که ممکن است باعث ضرر و زیان در پروژه شوند، انجام می ‌پذیرد. هریک از این عوامل مورد ارزیابی قرار گرفته و احتمال وقوع آن و نیز اثرات مالی آن بر پروژه تخمین زده می‌ شود. در نهایت، براساس این اطلاعات، اقدامات لازم جهت کاهش احتمال وقوع ضرر و زیان یا مدیریت آن‌ ها در صورت وقوع تعیین می‌ شود.

مراحل تهیه‌ی لایحه‌ی ضرر و زیان پیمانکاری

  • بررسی مستندات پیمان

  • طبقه‌بندی اسناد

  • تعیین مواد قانونی

  • تعیین سرفصل‌ها

  • تعیین روش‌های کمی‌سازی مرتبط

  • محاسبه و برآورد ضرر و زیان‌های وارده

  • تهیه‌ی لایحه‌ی ضرر و زیان (Claim Package)

  • دفاع از بسته ضرر و زیان

برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.

مراحل اجرای ساختمان

 

تصور کنید که قرار است ساختمانی را بسازید؛ آیا همه مراحل ساخت آن را می دانید؟ آیا می دانید که برای ساخت ساختمان مورد نظر خود از همان مرحله اول چه باید بکنید و چه کارهایی را نباید انجام دهید؟ در این مقاله از آکادمی عمران قصد داریم به بررسی همه مراحلی بپردازیم که برای ساختن ساختمان اهمیت زیادی دارند.

دانستن مراحل اجرای ساختمان و مراحل ساخت خانه برای افرادی که به دنبال ساخت خانه قدیمی خود به شکل مشارکت در ساخت هستند و یا برای اشخاصی که قصد ورود به بازار مسکن و ساخت و ساز را دارند امری ضروری به حساب می‌آید. از آنجایی که برای ساخت ساختمان آگاهی از مراحل ساخت، موجب عملکرد و نظارت بهتر بر کار پیمانکاران می‌شود ، در ادامه به معرفی چارت مراحل ساخت ساختمان از ابتدا یعنی پیش از مرحله خرید زمین یا خانه کلنگی پرداخته شده است.

درک کامل اصول ساخت ساختمان و آگاهی از صفر تا صد مراحل ساختمان سازی، اولین قدم برای یک پروژه ساخت و ساز موفق است. ساختمان سازی بر اساس محاسبات دقیق و برنامه از پیش تعیین شده و در واقع مشخص کردن چارت مراحل ساخت ساختمان، مجری پروژه را در اجرای اصولی آن یاری خواهد کرد.

تهیه جدول زمانبندی مراحل ساخت ساختمان به گونه‌ای که از ابتدا همه چیز مشخص باشد، ضمن صرفه‌جویی در زمان و جلوگیری از افزایش هزینه‌ها، به رعایت استانداردهای کیفی پروژه کمک می‌کند. همچنین لازم است مجری پروژه یک برآورد کلی از هزینه ساخت ساختمان داشته باشد تا در حین انجام کار به لحاظ مالی دچار مشکل نشود.

نمونه صورت وضعیت پیمانکاری

 

صورت وضعیت پیمانکاری بخشی از حسابداری است که امروزه برخی از  پیمانکاران با آن سر و کار دارند و باید با روش‌ها، ضرایب، نحوه محاسبه و… صورت وضعیت پیمان آشنا شوند تا بتوانند در پایان هر ماه صورت وضعیتی تهیه کنند که تمامی مراحل آن به خوبی رعایت شود و مورد تایید کارفرما قرار بگیرد و در حین تنظیم آن با مشکل روبه‌رو نشوند.

صورت وضعیت پیمانکاری، برگه‌ی معتبر و رسمی است که در پایان هر ماه کمیت کاری که در آن سی روز انجام شده را به پیمانکار نشان می‌دهد. پس از آن که پیمانکار، در آخر ماه صورت وضعیت را تکمیل کرد، آن را در اختیار مهندس مشاور قرار می‌دهد تا مهندس صورت وضعیت پیمان را بررسی نماید و ایرادات را مشخص سازد. اگر صورت وضعیت پیمان مشکلی نداشت، برای بار آخر در اختیار کارفرما قرار می گیرد.

برای مشاهده و دانلود نمونه صورت وضعیت پیمانکاری pdf به سایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.

اسکوپ سنگ چیست؟

 

اسکوپ سنگ نما در مهندسی عمران به چه معنا می باشد؟ در هنگام ساخت یک ساختمان و بنا، برای جلوگیری از سقوط سنگ‌های نصب شده روی دیوار و فیکس کردن آن ها باید این متریال را اسکوپ کرد. این کار به وسیله ابزار مخصوصی انجام می‌شود. روش های زیادی برای اسکوپ کردن این متریال وجود دارد و هر روش با قیمت مرتبط با خود صورت می گیرد. ما در آکادمی عمران، تمامی سوالات شما در مورد اسکوپ کردن سنگ ها را پاسخ داده ایم.

 اسکوپ سنگ چیست؟

متریال‌های ساختمانی متخلخل مثل تراورتن با سوراخ‌هایی که در پشت خود دارند، باعث می‌شوند تا درگیری مناسبی بین ملات و این سنگ ها به وجود بیاید به وجود بیاید و به خوبی روی دیوار چسبیده و فیکس شود.

در مقابل، متریال‌ها و سنگ هایی که هیچ تخلخل و حفره ای در سطح خود ندارند (مانند سنگ های گرانیت‌)، پس از گذشت چند وقت در اثر تابش آفتاب، نفوذ آب باران، و یا شرایط دیگر از روی دیوار شل شده و می‌افتند. علاوه بر این که این اتفاق نمای دیوار را خراب می کند، می تواند خطرات جانی نیز برای عابرانی که از زیر آن دیوار عبور می‌کنند به همراه داشته باشد.

بهترین و ایمن ترین راه حل برای جلوگیری از این اتفاق، اسکوپ کردن این سنگ ها است که طبق نشریه 714 هر 0.2 متر مربع از سنگ نما باید مهار شود.برای جلوگیری از شل شدن و سقوط سنگ‌های نصب شده روی دیوار و همچنین پایداری آن‌ها در حین زلزله، از این مهار مناسب برای فیکس کردن آن ها استفاده می شود.

انواع روش های اسکوپ کردن سنگ

روش های مختلفی برای اسکوپ وو فیکس کردن سنگ ها وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اسکوپ با سیم مفتول

  • روش لقمه گذاری

  • اسکوپ سنگ با روش دو پایه

  • روش اسکوپ سه پایه

  • تکنیک پروانه ای

  • اسکوپ سنگ به روش Z

  • استفاده از پیچ و رولپلاک

  • تکنیک کششی

  • و در نهایت، تکنیک اسکوپ کردن دندان موشی

وال پست چیست؟

 

وال پست چیست؟

وال پست چیست؟ که با نام وادار نیز شناخته می‌شود، برای افزایش مقاومت سازه در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله و باد مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این محصول برای اتصال میانقاب‌های سازه‌ای و غیر سازه‌ای به اسکلت ساختمان استفاده می‌شود. میانقاب‌های دیواره‌های هستند که بر اساس اتصال یا عدم اتصال آن‌ها به سازه به دو دسته تقسیم شده‌اند.

وال پست کلافی است که در طول های مشخص برای یکپارچه عمل نمودن دیوار به کار می رود. این وال پست ها سبب درگیری دیوار با اسکلت و در نتیجه استحکام دیوار خواهد شد. همان گونه که از نامش پیداست، وال پست نگهدارنده دیوار است. این المان که معمولا به صورت یک تیر-ستون طراحی می گردد، در انتهای سالن های صنعتی و به طور کل فریم های با دهانه بالا که انتهای آن با دیوار پوشش می گردد، قرار می گیرد. در این مقاله از آکادمی عمران قصد داریم تا به بررسی انواع وال پست بپردازیم.

وال پست در مقررات ملی ساختمان و آیین نامه 2800

آیین نامه 2800 به طور کامل و با جزئیات کافی، نحوه اجرای وال پست و همچنین ابعاد مورد نیاز جهت طراحی و تهیه تجهیزات را تعیین کرده است. اولین نکته‌ای که در این آیین نامه مورد تاکید قرار گرفته، لزوم به کارگیری وال پست برای تمام دیوارهای جانبی (خصوصاً دیوار نما) به منظور مقاوم سازی در برابر حوادثی همچون زلزله است. طبق این آیین نامه، تمام لبه‌های آزاد دیوارها و لبه‌های قائم دیوارهای غیر سازه‌ای باید به طور مناسب مهار شوند. همچنین لبه‌های افقی دیوار غیرسازه‌ای باید با کلاف فولادی یا ناودانی 6 (یا معادل با سطح مقطع بتن مسلح) مقید شوند. دیوارهای داخلی که ارتفاعی بیشتر از یک متر و هشتاد سانتی متر دارند نیز، باید از طرفین به سازه مهار گردند.

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد